Turnen dames

De turnsport is een combinatie van alles waarin het lichaam kan uitblinken, kracht, souplesse, uithoudingsvermogen, snelheid, lenigheid en vooral doorzettingsvermogen.

De leiding geeft advies of een kind kan doorstromen van de gymgroep naar de turngroep. Er wordt bij de turngroepen twee uur getraind voor 4 toestellen en de springwedstrijden. Gaat dit goed, dan is er de mogelijkheid om weer door te stromen naar de selectie. Hier wordt drie uur getraind. Binnen onze vereniging zijn we op wedstrijdniveau (aan de basis) aan het turnen, blinkt het kind uit, dan volgt er advies om naar Heerenveen te gaan. Deze keus is natuurlijk altijd aan de ouders, de leiding heeft hier een adviserende rol.

Tijdens het gehele seizoen zijn we bezig met het toestelturnen. De meiden hebben komen uit op balk, brug, sprong en vloer. Het hele jaar door zijn we nieuwe onderdelen aan het uitproberen en oefenen en dan rond december zetten we de oefeningen in elkaar voor de wedstrijden.

Niveau: Samen met de kinderen wordt besloten welk niveau het beste bij ze past. Meestal pakt dit goed uit en een enkele keer is een kind veel te hoog of te laag ingedeeld en zullen we dat aan moeten passen.

De keuze om te gaan turnen en de keuze bij welke selectie is een momentopname. In de loop van een seizoen of soms nog na een aantal jaren blijkt een kind helemaal niet op zijn plaats te zitten. We kunnen dan alsnog van groep veranderen. Soms gaan kinderen terug naar de recreatie en soms blijkt het dat een kind plotseling talent ontwikkelt en alsnog naar de selectie gaat.

© 2019 Gymnastiek Vereniging Veenwouden - website by MK

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now