top of page

Beleidsplan

 

  1. Inleiding

 

Huidige en toekomstige leden moeten weten wat we als vereniging willen en kunnen bieden. De vriendschappelijke en sociale sfeer die bij gymnastiek hoort, vinden we ook bij GVV terug. De technische leiding van de gymnastiekgroepen streeft er naar de kinderen een goede basis te bieden waar ze ook later ook wat aan hebben. We praten dan over bijvoorbeeld begrippen als discipline, afspraak is afspraak, samenwerking, sportiviteit, doorzettingsvermogen, grenzen verleggen, er samen de schouders onder zetten enz enz. Dit zijn waardevolle uitgangspunten en tijdloos.

De samenleving is alles behalve tijdloos en is constant onderhavig aan veranderingen. Het is dan ook zaak de organisatie en het beleid tegen het licht te houden. Waar zijn we nu mee bezig, wat voor ambities hebben we en wat zou de omgeving van ons willen en spelen we voldoende in op trends.

 

Met deze ingrediënten kunnen we bepalen;

  • de doelstelling GVV

  • doelgroepen

  • producten en disciplines

  • het  te volgen beleid

 

We zijn van 4 doelgroepen in 2012 gegroeid naar 6 doelgroepen (2015) die gebruik maken van een of meerdere “producten” die wij als vereniging aanbieden. De KNGU biedt een veelvoud aan andere sporten, die wij bij GVV (nog) niet aanbieden. Enerzijds komt dat omdat de invoering daarvan erg kostbaar kan zijn en anderzijds omdat die sporten om specifieke leiding vraagt die wij (nog)  niet in huis hebben. Daarnaast is het soms ook niet bekend of daar behoefte aan is. Ook beschikbare zaalruimte kan er voor zorgen dat aan sommige sporten geen invulling wordt gegeven.

Het beleidsplan van de gymnastiekvereniging Veenwouden vormt de weergave van alle plannen van de vereniging. Alle plannen zijn gebaseerd op de doelstellingen van de vereniging. Het beleidsplan wordt elk jaar geactualiseerd. De voorzitter van de vereniging bewaakt de voortgang en de actualiteit van het plan. Het plan is gericht op een termijn van vier jaar. Aan het einde van het seizoen wordt een jaarverslag gemaakt waarbij het afgelopen jaar wordt geëvalueerd. Het bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de plannen. Tussentijds worden de leden geïnformeerd middels een nieuwsbrief.

 

  1. Missie gymnastiekvereniging Veenwouden

 

Gymnastiekvereniging Veenwouden is specialist als aanbieder van de gymnastiek, turnsport, springen en acro. Onlangs biedt de vereniging ook Jazzdance, Freerunnen en Dans, Zang en Toneel aan. De vereniging zet zich optimaal in om deze disciplines in Veenwouden en omliggende dorpen te bevorderen. Hierdoor wordt het voor iedereen mogelijk, in elke fase van zijn of haar leven, op grond van zelf gekozen beweegredenen, aan gymnastiek, turn- of enkele andere activiteiten van goede kwaliteit deel te nemen, dan wel daarbij betrokken te zijn.

 

  1. Doelstelling

 

3.1 Samenvatting doelstellingen

In de volgende hoofdstukken worden de diverse doelstellingen tot in detail uitgewerkt. In het kort komt het er op neer dat wij het voortbestaan van de gymnastiekvereniging willen waarborgen. Dit mag niet worden los gezien van de noodzakelijke goede kwaliteit van het sportproduct dat daarvoor geleverd moet worden.

 

Die hoge kwaliteit willen we realiseren door onder meer:

  • Het verzorgen van lessen in gymnastiek, turnen, ritmische sport gymnastiek, jazzdance, bewegen op muziek, springen en dergelijke, alsmede alle sport- en/of recreatieve activiteiten die door de KNGU en door de vereniging worden bevorderd.

  • Het organiseren van wedstrijden, uitvoeringen, demonstraties en dergelijke op het gebied van de door hierboven genoemde activiteiten

  • Het bevorderen van de deelname aan georganiseerde wedstrijden, uitvoeringen, demonstraties, instuiven, trainingen, kampen en dergelijke op het gebied van de in het eerste punt genoemde activiteiten.

  • Ons technisch kader moet gediplomeerd zijn en voldoen aan de licentieverplichtingen die vastgesteld zijn door de bond. Hij moet de verplichte nascholing volgen zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

  • Alle andere ten dienste staande middelen, die aan het doel bevorderlijk kunnen zijn

  • Een goede en inzichtelijke organisatie te creëren

  • Te werken aan een optimale communicatie voor zowel binnen de vereniging als daarbuiten.

  • De breedtesport te beschouwen als speerpunt.

  • De accommodatie die wij op dit moment huren van de gemeente Dantumadiel moet qua inrichting op een goed niveau blijven, zodat er goed en veilig gesport kan worden. Tevens moet er naar een acceptabele vervanging worden gezocht voor in het geval dat de sporthal vanwege bezuinigingen of door te groot onderhoud wordt gesloten.

  • De contributie moet op een betaalbaar niveau blijven, zodat de gymnastieksport voor alle lagen van de bevolking toegankelijk blijft.

  • Er zijn binnen de gymnastiekvereniging veel vrijwilligers actief. Mensen die belangeloos tijd stoppen in onze vereniging. Op deze groep mensen moeten we heel zuinig zijn. Er moet persoonlijk aandacht geschonken worden aan deze groep om ze te behouden en daarnaast aan het aantrekken van nieuwe vrijwilligers.

 

3.2 Doelstelling

Artikel 2 lid 1 van de statuten luidt als volgt:

De vereniging heeft ten doel:

1. Het bevorderen en het doen bevorderen van het menselijk bewegen door het beoefenen van de gymnastiek in welke verschijningsvorm dan ook.

 

Daarbij horen ook eigenschappen als:

  • sfeer

  • gezelligheid

  • toegankelijkheid en

  • sportiviteit.

 

Verder zijn wij een vereniging die:

  • nog steeds een belangrijke plaats in het dorp en de regio inneemt

  • laagdrempelig is

  • betaalbaar is voor iedereen

  • luistert naar de wensen van de leden van de vereniging en/of bewoners van Veenwouden

 

Om deze doelstelling te realiseren in deze huidige tijd zijn de volgende zaken nodig:

  • Een duidelijke visie die uitgedragen wordt door bestuur en kader van de gymnastiekvereniging.

  • Een heldere organisatie zowel wat betreft de vereniging- als de interne overlegstructuur.

  • Aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen

  • Duidelijke doelstelling en organisatie v.w.b. alle doelgroepen binnen de vereniging.

  • Accommodatie die geschikt is voor het beoefenen van de disciplines die wij als vereniging aanbieden. Sporters moeten in het kader van gezondheid, veiligheid en welzijn met plezier hun sport kunnen beoefenen.

  • Structurele aandacht voor professionalisering:

  • bestuurlijk kader

  • technisch kader

  • vrijwilligers

  • scholingsbeleid.

  • Een gezonde financiële organisatie.

 

  1. Doelgroepen en producten

 

De huidige “producten” zijn gymnastiek, turnen dames, turnen heren, Seniorengym Fitplus 60+. Lady's Fit (35+), springen, acro, freerunning en jazzdance. De trainingen worden verzorgd door trainers die gekwalificeerd zijn volgens de normen van de KNGU. Mensen met een beperking worden zoveel mogelijk geïntegreerd in de “gewone” lessen. 

 

4.1 Ouder en Kindgym 

Een aanbod van Gymnastiekvereniging Veenwouden dat speciaal is bedoeld voor de peuter van 1½ tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een 'echte' gymzaal. "Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net", zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. Deze lessen worden geintegreerd gegeven tijdens de Peutergymnastieklessen. 

 

Leren van elkaar 

Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. 

 

Gymles en opvoeding 

De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven. 

 

4.2 Kleutergymnastiek

We vinden het belangrijk dat vooral deze leeftijd de mogelijkheid krijgt om gericht, maar toch speels bezig te zijn met de ontwikkeling. De lichamelijke ontwikkeling komt aan bod, de kinderen leren grenzen kennen maar ook verleggen binnen de les en tot slot leren ze elkaars bewegen respecteren, helpen en eventueel zelfs corrigeren. 

 

4.2.1 Het Beweegdiploma

Het beweegdiploma is bestemd voor kinderen van 2-6 jaar en wordt geintegreerd gegeven tijdens de Kleutergymnastieklessen. In tegenstelling tot het zwemdiploma, dat al jarenlang bestaat en bijna als vanzelfsprekend tot de opvoeding behoort, is het Beweegdiploma nog niet zo ingeburgerd. Goed leren bewegen is heel belangrijk voor de motorische ontwikkeling van het kind. Omdat de lessen in groepsverband plaatsvinden draagt het Beweegdilpoma ook bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

 

Wanneer een kind goed leert vallen, lopen, springen en balanceren, zal het in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Deze vaardigheden komen o.a. goed van pas in het verkeer, wanneer er snel en veilig een drukke straat moet worden overgestoken. Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer een kind goed leert vallen kan dat in de toekomst sportblessures voorkomen.

 

Er zijn twee Beweegdiploma's die gehaald kunnen worden in de leeftijdsperiode 2-6 jaar. Wanneer een kind start en hoe lang het duurt, verschilt per individu maar normaal gesproken zijn er 10 tot 20 lessen voor nodig. In deze leeftijdsfase van het kind komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels en spieren naar de hersenen en omgekeerd neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Omdat een goed motorisch fundament van sterke invloed is op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid, is het moment hier extra aandacht aan te besteden. 

 

NIJNTJE, AMBASSADEUR VAN HET BEWEEGDIPLOMA

Goed leren bewegen is niet alleen belangrijk, het is ook leuk! Nijntje is gek op bewegen: wanneer zij met haar vriendinnetjes naar school loopt of spelletjes doet. Daarom is zij ambassadeur geworden van het beweegdiploma. Als rolmodel loopt Nijntje op deze manier heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levenswijze te ontwikkelen en bewegen vooral leuk te vinden!

 

4.2 Turnen dames

De turnsport is een combinatie van alles waarin het lichaam kan uitblinken, kracht, souplesse, uithoudingsvermogen, snelheid, lenigheid en vooral doorzettingsvermogen. Er wordt zowel op recreatief als op selectieniveau geturnd. De leiding geeft advies of een kind kan doorstromen.

 

4.3 Turnen Heren

De turnsport is één van de weinige sporten waar je alle motorische aspecten in kwijt kunt. Daaronder vallen Coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Samengevat als CLUSK. Veel mensen zetten de K van kracht vooraan. Hierbij maken ze al een grote fout. Kinderen tot 12 jaar hebben weinig tot niets aan krachttraining. Dit komt omdat deze kinderen al bezig zijn met het ontwikkelen van spierkracht. Daar hoef je dus niet voor te trainen. Wel zal er, op deze leeftijd,  gericht op coördinatie en lenigheid worden getraind.

 

4.4 Acrobatische gymnastiek

Oftewel Acrogym oftewel Acro. Kenmerken: de sociale factor, de beleving, samenwerken, samen een demonstratieoefening in elkaar zetten, houding en uitstraling. Het is een showsport waarin je een deel van jezelf laat zien.  In tegenstelling tot het turnen is acro een echte teamsport.

 

4.5 Jazzdance

Jazzballet, ook wel jazzdans of jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met summiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen).

 

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Het karakter van de jazzdans is dus eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie gecombineerd met de kenmerkende authentieke jazzelementen.

De oorsprong van het woord jazzballet is onbekend. Waarschijnlijk stamt de benaming gewoon uit de verwarring met de originele jazzdance, wat altijd al een moderne variant van klassiek ballet was. In de jaren 1970 kwam de disco op en kwam er een splitsing in de "moderne" muziek.

 

4.6 Free Style Running

Free Style Running is het overwinnen van hindernissen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. Een goede manier om uit te zoeken wat je wel en niet kan, omdat het scherp inzicht, het taxeren van de risico's en de juiste beslissingen nemen vereist. Free Running is een sport waarbij niks in de weg staat. Je verplaatst je van A naar B met allerlei trucjes. 

 

Belangrijke begrippen bij het Free Running zijn:

- Flow: de vloeiendheid, hier draait het om met Free Running. Doe de bewegingen zo vloeiend mogelijk.

- Snelheid: je probeert zo snel en mooi mogelijk van A naar B te gaan.

- Catleap: van de ene kant naar de andere kant springen, zodat je er aan kan hangen en vervolgens eroverheen kan klimmen.

- Vault: dit is een techniek die je gebruikt om over obstakels te gaan.

Turnervaring niet vereist.

 

4.7 Lady's Fit

Het is een gevarieerd beweegprogramma, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Iedereen kan in zijn of haar eigen tempo meedoen met gelijkgestemden en zonder pottenkijkers. Heerlijk met elkaar sportief bezig zijn, zweten en voldaan na de les lekker nakletsen.  Veel oefeningen zijn op muziek.

 

4.8 Free Style Running

Deze discipline is inmiddels geen workshop meer, maar sinds het begin van seizoen 2013-2014 een onderdeel van GVV. Dit houdt in dat de leden in digimembers, ledenadministratie van de KNGU, geregistreerd worden en derhalve bondscontributie afdragen.

 

4.9 Fitplus 60+

Fitplus 60+ houdt het lichaam soepel. Bij de warming-up komen alle spieren even aan de beurt. Daarna volgt een circuitje en/of een balspel. Veel oefeningen worden op muziek gedaan. Plezier en gezelligheid staan hoog in het vaandel. 

 

5.0 Mogelijke nieuwe doelgroepen en producten

De gymnastiekvereniging Veenwouden streeft er naar haar leden de mogelijkheid te bieden,  het voor hem of haar hoogste niveau te bereiken.

Op termijn zal de gymnastiekvereniging de mogelijkheden onderzoeken om het lesaanbod uit te breiden met disciplines die eveneens door de KNGU worden aangeboden. De KNGU biedt het volgende aan:

  • Aangepast Sporten

  • Gym4Kids

  • Rhönradturnen

  • Ritmische Gymnastiek

  • Trampolinespringen

  •  

Deze disciplines zijn niet gelimiteerd tot bovenstaande opsomming. Ook geïntegreerde kinderoppas wordt overwogen evenals het exploiteren van een eigen gymzaal.

 

  1. Organisatie

 

Een voorwaarde voor het bereiken van de in hoofdstuk 3 genoemde doelstellingen is een heldere en inzichtelijke organisatie. Daarbij hoort een duidelijke organogram, functiebeschrijvingen en een overzicht van de overlegstructuur binnen de vereniging.

Als bijlage is een organogram opgenomen waarin alle organen van de vereniging zijn opgenomen.

De gymnastiekvereniging heeft niet alleen met de eigen leden te maken maar ook met een omgeving. Deze omgeving bestaat o.a. uit:

  • KNGU: De gymnastiekvereniging is aangesloten bij de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie)

  • KNGU-regio en district: Wedstrijden vinden voornamelijk plaats tussen de verenigingen in de Technische KNGU-regio Noord.

  • Tennisvereniging Feanwaldenl: De accommodatie wordt gehuurd van de tennisvereniging Feanwalden.

 

5.1 Bestuur

Het bestuur van de gymnastiekvereniging Veenwouden  is conform statuten georganiseerd. De taken van de verschillende bestuursleden zijn in het huishoudelijk reglement omschreven. (zie ook bijlage voor overzicht taken van het bestuur)

Het bestuur bestaat sinds seizoen 2012-2013 uit 5 mensen en het dagelijks bestuur bestaande uit drie mensen.

 

5.2 Technische leiding

De technische leiding (de trainers) verzorgt de trainingen. De voorzitter treedt vanuit het bestuur op als contactpersoon voor de technische leiding. Deze houdt de technische leiding op de hoogte van allerlei ontwikkelingen. Om op het juiste niveau les te kunnen geven wordt vanuit de KNGU een aantal licenties vereist. Ook door de verzekering kunnen eisen worden gesteld. De technische leiding van de turnselectie wordt geassisteerd door assistenten die daarvoor een cursus hebben gevolgd. De assistenten worden ook ingezet bij de kleutergroepen. Daarnaast heeft de vereniging nog een aantal junior assistenten, die de assistent of de trainer helpen bij de training.

 

Hieronder staat wat de minimale vereisten zijn voor de verschillende trainingen:

Niv 3:                    algemeen noodzakelijk

Niv 4:                    gewenst bij hoger niveau (bij niveau 1 en 2 NTS verplicht)

Niv 5:                    topsport/ bondscoach

Geldig EHBO: gewenst (bijvoorbeeld EHBO bij sportongevallen)

 

GVV heeft zowel niv 3 trainers,  assistent trainers en junior assistenten

Om de C-licentie te behouden moeten de trainers bijscholingen volgen. De bijscholingen voor het behouden en verlengen van de C-licentie worden door GVV vergoed. Alle extra bijscholingen en/of workshops moeten de trainers zelf betalen.

 

5.3 Juryleden

Juryleden die bij wedstrijden kunnen jureren, beschikken over de noodzakelijke papieren. Zonder het “leveren” van juryleden mag een vereniging niet deelnemen aan een wedstrijd. Doet een vereniging dat wel, dan legt de KNGU de vereniging een geldelijke boete op.

 

  • Met een C1 brevet mag niveau 17 t/m 11 worden gejureerd. (verplichte oefenstof)

  • Met een C2 brevet mag niveau 11 t/m 6 worden gejureerd. (verplichte oefenstof

  • Met het B brevet is het mogelijk niveau 10 t/m 6 te jureren, zowel de voorgeschreven- als de keuzeoefenstof.

 

Om jurylid te worden, is het nodig een jurycursus te volgen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen dames en heren, omdat beide andere toestellen turnen.

 

Brevetten: Er zijn verschillende soorten brevetten (diploma die je krijgt na het behalen van de cursus), namelijk:

 

TD 1 VO                           Dames niveau 9 – 12 voorgeschreven

TD 2 VO                           Dames niveau 5 – 8 voorgeschreven

TD 2 K                              Dames niveau 5 – 8 keuze

TD 3 VO/K                       Dames niveau 3 - 4 voorgeschreven en niveau 2 – 4 keuze

 

TH 1                                 Heren niveau 11 -17 voorgeschreven

TH 2                                 Heren niveau 6 – 10 voorgeschreven

TH 3                                 Heren niveau 5 – 10 keuze

 

GS 2                                 Groepsspringen niveau D en E

GS 3                                 Groepsspringen niveau A, B en C

 

De vereniging streeft ernaar om ieder seizoen weer nieuwe juryleden te werven en op te leiden.

 

5.4 Commissies

Binnen de vereniging kunnen commissies worden gevormd. In de commissies kunnen zowel bestuursleden als leden en ouders van minderjarige leden zitting nemen.

 

Commissies worden ingesteld door en staan onder verantwoordelijkheid van het bestuur. Iedere commissie legt verantwoordelijkheid af aan een voor hun aangewezen contactpersoon. Dit contactpersoon is lid van het bestuur en brengt tijdens de bestuursvergaderingen verslag uit met betrekking tot de stand van zaken.

 

De gymnastiekvereniging Veenwouden  heeft de volgende commissies of heeft de ambitie om de volgende commissies in het leven roepen:

GVV heeft:

  • Sponsorcommissie 

  • Kascommissie (per ALV vastgesteld)

  • Website beheerder

  • Ethische commissie

  • Jeugcommissie

  • Activiteitencommissie

 

De commissies worden bemand door 1 of meerdere personen.

Het bestuur vraagt van elke commissie 1x per jaar een plan voor het komende jaar en een evaluatie van het afgelopen jaar. Beide maximaal een A4-tje. Hierdoor ligt een heel groot deel van de uitvoering bij de commissies en de overalregie is in handen bij het bestuur.

 

  1. PR en Communicatie

 

Communicatie is noodzaak. Communicatie dient plaats te vinden binnen alle geledingen van de vereniging en naar buiten. Er dient derhalve een onderscheid te worden gemaakt tussen interne en externe communicatie. Niet of slecht communiceren is funest voor de vereniging. Daarom is in dit beleidsplan een afzonderlijk hoofdstuk voor PR en Communicatie opgenomen. We onderkennen het grote belang van een goede PR voor de vereniging. Bovendien is de interne communicatie binnen onze vereniging minstens zo belangrijk.

 

Interne communicatie:

  • Nieuwsbrieven, worden per kwartaal uitgegeven en extra bij bijzonderheden

  • Website: www.gvvonline.nl

  • E-mail: gvvsecretariaat@gmail.com

  • Telefoon

  • Bestuurlijke vergaderingen

  • Leidingoverleg

  • Algemene ledenvergadering

 

Externe communicatie:

  • Nieuwsbrieven

  • Website: www.gvvonline.nl

  • Informatie krant (Huis aan huis)

  • E-mail 

  • Actief

  • Dorpskrant

  • Sponsoring

  • Twitter 

  • Facebook

 

  1. Financien

 

7. 1 Uitgaven

De gymnastiekvereniging Veenwouden streeft er naar een financieel gezonde vereniging te zijn en te blijven.

  • Binnen de vereniging heeft alleen de technische leiding een betaalde functie. De salarissen worden conform de CAO voor sportverenigingen betaald. STK behartigt de salarisadministratie van GVV.  De penningmeester is diegene die verantwoordelijk is voor alle financiële zaken van GVV.

  • Alle docenten staan op de loonlijst.

  • Jaarlijks moet de gymnastiekvereniging Veenwouden per lid aan de KNGU bondscontributie afstaan. Deze worden net als de gewone contributie en de wedstrijdgelden door de leden zelf betaald. 

  • Bijscholingen van de technische leiding om de C-licentie te verlengen worden door GVV vergoed. Dit zijn meestal drie bijscholingen per twee jaar.

​

7.2 Inkomsten

  • De contributie wordt d.m.v. automatische incasso betaald. De automatische incasso geldt ook voor de KNGU bondscontributie.

  • De wedstrijdgelden worden periodiek eveneems door de penningmeester via automatische incasso geïnd.

  • In het geval dat de contributie meerdere malen niet automatisch kan worden geïnd,  worden de administratiekosten bij het desbetreffende lid in rekening gebracht.

 

7.3 Contributie

  • De contributie wordt, indien nodig, jaarlijks aangepast (verhoogd), met een percentage dat in ieder geval gelijk of hoger is dan de procentuele stijging van het CBS cijfer voor gezinsconsumptie.

  • Er wordt gestreefd, zo nodig in meerdere fases, naar een contributiesysteem dat zoveel mogelijk recht doet aan een goede onderlinge verhouding en een goede verhouding tussen prijs en product. Een en ander is ook afhankelijk van het aantal sponsoren die de vereniging financieel ondersteund. 

 

Contributie 2016-2017:

Na twee seizoenen de contributie niet te hebben verhoogd zal de contributie met ingang van  januari 2016 worden verhoogd met 1 euro. De ALV in oktober 2017 zal moeten uitwijzen of contributieverlaging tot de mogelijkheden behoort. 

 

  1. Plannen

Onderstaande plannen zijn  bij het aantreden van het huidige bestuur gesteld en in het beleidsplan vastgelegd.  Een groot aantal plannen zijn inmiddels gerealiseerd. 

 

8.1 Korte termijn plannen

Gerealiseerd

  • Sponsorbeleid = opgesteld, blijft een punt van aandacht

  • Beleidsplan = opgesteld

  • Ethische Commissie (EC) = opgericht maar inmiddels weer vacant

  • Gedragscode leiding = opgesteld

  • Protocol ongewenst gedrag GVV = opgesteld

  • Gymlessen naar een hoger niveau tillen = continuproces

  • Actief opzoek blijven naar gediplomeerde leiding = continuproces

  • Jeugdcommissie = opgericht en operationeel

  • Activiteitencommissie = vacant

Niet gerealiseerd

  • Sponsorcommissie = vacant 

 

Handhaven en continueren

  • Professionalisering gymnastiekvereniging Veenwouden 

  • Gastlessen verzorgen op basisscholen en kinderdagverblijven 

  • Actief op zoek blijven naar juryleden 

  • Uitbreiden samenwerkingsverbanden met KDV's voor het aanbieden van het Beweegdiploma

 

8.2 Middellange termijn plannen

  • Beleidsplan onderhouden = continuproces

  • Communicatieplan opzetten 

  • Zorgen voor meer seniorleden binnen de vereniging = continuproces

 

Handhaven en continueren

  • Om hoofd boven water te houden, mogelijkheden bekijken om samen te werken/samen te gaan met andere sportverenigingen. GVV werkt nu samen met Sportschool Max Feanwalden, Scholen en combinatiefunctionarissen Dantumadiel. 

 

8.3 Lange termijn plannen

  • Beleidsplan onderhouden en waar nodig bijstellen.

  • Mogelijkheden bekijken wat de gymnastiekvereniging kan betekenen in de naschoolse opvang.

  • Uitbreiden lesaanbod. GVV is met zes disciplines uitgebreid; te weten, Free Style Running, Streetdance, DZT, Lady's Fit, Fitplus 60+ en Ouder&Kindgym.

  • In gesprek gaan met (sport) instituten voor het binnenhalen van nieuwe trainers voor verschillende bestaande en nieuwe disciplines

  • Verkrijgen van eigen onderkomen/ kantinefaciliteiten om de saamhorigheid binnen de vereniging te vergroten. Dit is inmiddels gerealiseerd. De nieuwe trainingslocatie bevindt zich in Sanjes Sportpark.

 

  1. Evaluatie plannen

 

Evaluatie van de plannen worden middels nieuwsbrieven aan de leden bekend gemaakt. Eventuele resultaten van de verschillende plannen worden na actualisatie in het beleidsplan opgenomen.

 

​

bottom of page